ESTUDI FORENSE DE LES LESIONS I CAUSES DE LA MORT
13/03/2023 - 31/03/2023
1ª EDICIÓ
Informació del Curs
OBJECTIUS
Els principals objectius del curs són apropar l'alumne a la tasca duta a terme pel metge forense en el desenvolupament de les autòpsies de cadàvers. També a saber identificar els principals tipus de lesions i els mecanismes que les produeixen i l'estudi de les principals causes de mort i les seves lesions associades característiques.
RESUM DEL CURS
El curs s'estructura en tres blocs. El primer tema, ens introdueix en la Medicina Forense, que és una branca de la Medicina pública que té per objectiu l'aplicació de coneixements biològics i principalment mèdics per a la resolució de problemes que són plantejats pel Dret, tant en l'aplicació pràctica de les lleis com en el seu perfeccionament i evolució. Es tracta del vincle entre la Medicina i el Dret. Així mateix, també ens introdueix a l'estudi de les lesions, considerant els diferents tipus i les seves característiques principals, els diferents agents productors de lesions i els punts importants per al seu estudi. El segon tema ens introdueix el cas de les asfíxies mecàniques com a causa de la mort. El concepte d'asfíxia mecànica es relaciona amb la manca d'oxigen a nivell cel·lular. És a dir, l'oxigen atmosfèric no pot arribar als teixits i per tant no pot ser utilitzat per les cèl·lules de l'organisme. Dins d'aquest grup de les asfíxies mecàniques s'engloba el penjament, l'enterrament, la submersió, l'estrangulació, la sufocació i el confinament. Finalment, el tercer tema tracta altres tipus de causa de mort, com són la mort per caiguda i precipitació, per energia elèctrica, per atropellament o accident de trànsit, per inhibició, per cremades i per incendi. Així mateix, s'estudia el marc legal de les agressions sexuals i les lesions que apareixen en aquest tipus de delictes.
PROFESSOR / S
El professor d'aquest curs és una persona membre del CME Doctorat en Biologia analista del laboratori biològic de la PG - ME. El professor s'encarregarà d'orientar, assessorar, ensenyar, resoldre dubtes a l'alumne/a en tots aquells aspectes relacionats amb la docència del curs.
ACREDITACIÓ ACADÈMICA
Cos de Mossos d'Esquadra: 0.20 punts
Guardia Urbana de Barcelona: 0,10 punts
FAMÍLIES
Investigació (INV).
PREU
Afiliat:35,00
No Afiliat:40,00
Registre
Per activar el registre tens que accedir al campus amb el teu usuari
Web optimitzada per a internet explorer 8 o superior
Veure normativa ICES