INTRODUCCIÓ A LA MEDICINA FORENSE I A LA TANATOCRONOLOGIA
25/09/2023 - 13/10/2023
1ª EDICIÓ
Informació del Curs
OBJECTIUS
Els principals objectius del curs són dotar a l’alumne d’una idea clara sobre la Medicina Forense i les seves diferents aplicacions en l’estudi del cadàver i la causa de la mort, així com identificar un estat evolutiu del cadàver amb una data de la mort aproximada i una o més lesions amb els objectes que la poden haver produït. Tot això permet que la investigació policial compti amb eines i recursos de gran vàlua a partir del primer moment en què es localitza una víctima.
RESUM DEL CURS
El curs s’estructura en tres blocs. El primer tema, després d’una breu introducció històrica i contextualització per tal de conèixer l’origen de la Medecina Forense, ens introdueix en les seves disciplines diferencials, la feina que realitza el metge forense i altres conceptes bàsics. També, es diferencien els diversos tipus de mort i les autòpsies, tant les mèdiques com les judicials. El segon tema tracta la tanatocronologia. Així doncs, es treballen els signes positius i negatius de mort i els fenòmens cadavèrics per poder d’estudiar i analitzar l’estat d’un cadàver quan el trobem i apropar-nos a la data i la causa de la mort. Finalment, el tercer tema analitza els diferents tipus de lesions i els signes que es localitzen en el cadàver o en la víctima, diferenciant les contusions, les ferides per arma blanca i les ferides per arma de foc, fent especial esment a la metodologia d’estudi de cadascuna.
PROFESSOR / S
El professor d'aquest curs és una persona membre del CME Doctorat en Biologia analista del laboratori biològic de la PG - ME. El professor s'encarregarà d'orientar, assessorar, ensenyar, resoldre dubtes a l'alumne/a en tots aquells aspectes relacionats amb la docència del curs.
ACREDITACIÓ ACADÈMICA
Cos de Mossos d'Esquadra: 0,20 punts
Guardia Urbana de Barcelona: 0,10 punts
FAMÍLIES
Investigació (INV)
PREU
Afiliat:35,00
No Afiliat:40,00
Registre
Per activar el registre tens que accedir al campus amb el teu usuari
Web optimitzada per a internet explorer 8 o superior
Veure normativa ICES