INTRODUCCIÓ A L'ANÀLISI DE PINTADES VANDÀLIQUES
02/10/2023 - 20/10/2023
1ª EDICIÓ
Informació del Curs
OBJECTIUS
L'objectiu d'aquest curs és entendre què motiva al grafiter a escriure, a denominar-se “writers” en el seu argot, a ser membres d’un col·lectiu o “CREW” i com saber-ho ens proporcionarà una eina fonamental per detectar què passa a la nostra ciutat només mirant una pintada.
RESUM DEL CURS
La pintada vandàlica te unes peculiaritats que fa que sigui complexa la seva detecció ja que el grafiter s’amaga sota una firma o tag anònim a la societat, però no dintre del seu col·lectiu de grafiters. Sota aquest anonimat realitzarà les pintades de forma indiscriminada (bombing) a qualsevol lloc i sobretot en zones que siguin visibles a la ciutadania.
PROFESSOR / S
El professor d'aquest curs és membre de la Policia local, titulat Especialista Universitari en Criminologia i Criminalística per la Universitat Europea Miguel de Cervantes. Especialista en ciberdelinqüència, i cerca d'informació per mitjà de fonts obertes, pèrit caligràfic des de 2008. Ha impartit cursos sobre investigació del grafit vandàlic a diverses Policies locals i col·labora com a formador en el curs Grafística aplicada al graffiti vandálico de la Universidad de Salamanca. El professor s'encarregarà d'orientar, assessorar, ensenyar, resoldre dubtes a l'alumne/a en tots aquells aspectes relacionats amb la docència del curs.
ACREDITACIÓ ACADÈMICA
Cos de Mossos d'Esquadra: 0,20
Guardia Urbana de Barcelona: 0,10
FAMÍLIES
Seguretat ciutadana (SC) Investigació (INV) Suport tècnic (ST) Funcions policials bàsiques (FPB) Comandament (CO)
PREU
Afiliat:35,00
No Afiliat:40,00
Registre
Per activar el registre tens que accedir al campus amb el teu usuari
Web optimitzada per a internet explorer 8 o superior
Veure normativa ICES