DELICTES CONTRA ELS RECURSOS NATURALS, EL MEDI AMBIENT I LA PROTECCIÓ ANIMAL
05/06/2023 - 23/06/2023
1ª EDICIÓ
Informació del Curs
OBJECTIUS
La preocupació creixent pel nostre entorn, juntament amb la percepció de disposar d’uns recursos limitats que corren el perill d’esgotar-se per l’acció humana, ens duu a tenir ben present la cura que ens cal tenir pel medi ambient. En aquest curs coneixerem els delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, així com també la protecció penal dels animals. Paral·lelament, analitzarem casos concrets, identificarem alguns problemes pràctics i debatrem sobre aquells tipus delictius mediambientals i de protecció animal més habituals o que han tingut ressò mediàtic.
RESUM DEL CURS
El curs es distribueix, principalment, en dos blocs: d’una banda, l’estudi individualitzat dels delictes contra els recursos naturals i el medi ambient (arts. 325 a 331 CP), i de l’altra, l’anàlisi dels delictes relatius a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics (arts. 332 a 337 bis CP). A més, el temari es complementa amb un breu repàs de la teoria general del delicte.
PROFESSOR / S
El professor d'aquest curs és membre del cos de Mossos d’Esquadra. Llicenciat en Dret i en Criminologia, Màster en Dret Animal i Societat i Màster en Criminalística. El professor s'encarregarà d'orientar, assessorar, ensenyar, resoldre dubtes a l'alumne/a en tots aquells aspectes relacionats amb la docència del curs.
ACREDITACIÓ ACADÈMICA
Cos de Mossos d'Esquadra: 0,20
Guardia Urbana de Barcelona: 0,10
FAMÍLIES
Funcions policials bàsiques (FPB) Investigació (INV) Seguretat ciutadana (SC)
PREU
Afiliat:35,00
No Afiliat:40,00
Registre
Per activar el registre tens que accedir al campus amb el teu usuari
Web optimitzada per a internet explorer 8 o superior
Veure normativa ICES